Favorité bez porážky zaslouženě dokráčeli k titulu...

favorite-bez-porazky-zaslouzene-dokraceli-k-titulu2

V sobotu se již tradičně v Modřanském areálu konal turnaj mužské čtyřhry kategorie SPORT.

Turnaje se účastnilo celkem šest dvojic z toho jedna smíšená. Prvními nasazenými a horkými favority byl již zkušený pár Lukáš Richtar a Láďa Dostál, kteří již společně mají nějaké ty turnaje za sebou a pravidelně se umisťují na předních příčkách, avšak k titulu ještě v této halové sezóně společně nedokráčeli. Turnaj začal poměrně zostra, komu utekl začátek, tak ten se již horko těžko dostával do hry. Další dvě dvojice, které si přivezly formu, byly Honza Bostl s Michalem Dostálem a skvěle hrající Jana Tatýrková s Lubošem Komárkem. Oba tyto týmy ukázaly hned z počátku turnaje svou skvělou formu a shodně jejich soupeřům zazpíval všemi neoblíbený kanárek.

Jak to bohužel občas bývá, tak ani tomuto turnaji se nevyhnula skreč a kvůli špatnému došlápnutí Filipa Hlouška v dobře rozehraném zápase s Tomanovými za stavu 4:3 se svým partnerem Davidem Stuckeym byli nuceni z celého turnaje odstoupit. Za zmínku určitě stojí, že na rozdíl od jiných sice nenadělili soupeři v prvním zápase kanára, avšak i tak prolítli prvním kolem jako uragán a zvítězili jednoznačně 6:1 a i soupeři věděli, že se s nimi v boji o přední příčky mají počítat.

Celý turnaj byl do poslední chvíle velmi napínavý a situace kolem prvního až třetího místa byla nejasná. Pořadím mohla zamíchat výhra Jany Tatýrkové a Luboše Komárka právě nad týmem Richtar/Dostál. Tím by pomohli k prvnímu místu a titulu Lukáši Bostlovi a Michalovi Dostálovi. Bohužel či Bohudík se tomu nestalo a kluci oplatili Janě s Lubošem porážku z předchozího turnaje a tím si dokráčeli nejen k vítězství zápasu ale také k vítezství celého turnaje.