Komplikovaná sezóna

komplikovana-sezona

Milí tenisoví přátelé, máme za sebou zkrácenou letní sezónu, která kvůli nouzovému stavu začala až v půli května.

Abychom to neměli moc snadné, déšť nás na rozdíl od minulých let donutil zrušit bezmála 10 turnajů a několik dalších jsme dohrávali v náhradních termínech. Díky nemalému úsilí celého našeho týmu a vás hráčů se tak podařilo maximum možného odehrát a těsně překonat loňský počet turnajů.

Odrazem komplikované sezóny byl poslední víkend, který nám kvůli počasí dal opravdu zabrat. Stáli jsme před velmi nesnadným rozhodnutím - buď všechny turnaje rovnou zrušit a tím ukončit letní sezónu, nebo se pokusit turnaje zredukovat a přesunout do haly. Protože jsme optimisté a nechtěli jsme jen turnaje zrušit bez možnosti si zahrát (zvlášť v době, kdy každým dnem nám mohou nařídit zákaz turnajů s ohledem na Covid 19), rozhodli jsme se v pátek odehrát alespoň jednu kategorii s možným přechodem od 20 hod do haly. Přestože se začalo hrát v 17 hod a vypadalo vše nadějně, situace se pak zhoršila, a větší část turnaje se musela odehrát v hale, což vedlo k delšímu průběhu turnaje. Aby to nebylo tak snadné, tak Lucka Bodláková, která páteční turnaje organizuje, šla zodpovědně pro jistotu na poslední chvíli do karantény, protože rodinný příslušník byl pozitivní na Covid-19. Využili jsme proto nabídku Honzy Píseckého, který nám doporučil Petra Vika, který na Cibulkách pořádá svazové turnaje, a který převzal řízení pátečních čtyřher.

Sobotní a nedělní turnaje jsme také zredukovali a přesunuli do modřanské haly. Na pondělní turnaj už jsme halu nesehnali, tak jsme se po nedělních konzultacích s Petrem Šatavou rozhodli turnaje nerušit, a díky jeho úsilí při přípravě kurtů (v letošní sezoně již poněkolikáté) a s nadějí, že se počasí umoudří, turnaje zkusit odehrát. Bohužel, tentokrát jsme společně štěstí neměli a po odložení začátku na 11 hod jsme se rozhodli turnaje jak z bezpečnostních důvodů (kluzký povrch), tak z důvodu nemožnosti dohrát je v náhradních termínech (konec letní sezóny), zrušit. Nebylo to snadné ani příjemné rozhodnutí, ale věříme, že rozumní tenisté to po úvodním zklamání pochopili. Nezměnil by na tom nic ani bývalý turnajový ředitel Míla Hejna, který se od března letošního roku (po deseti letech v Babolat ATTour) posunul pracovně dál, a nyní v našem týmu zastává méně časově náročné, ale zdaleka ne bezvýznamné úkoly. Zdravíme ho s přáním brzkého uzdravení.

Co se týká nových tváří organizátorů, tak ke Katce Hejnové, Lucii Bodlákové, Bobešovi Donátovi, Adéle Zelenkové a Andree Studené se přidali v letošním roce Tereza Kopřivová, Elisabetta Vianello a Ondra Horký. Na jejich zprávy a články také dlouhodobě dohlíží a pečlivě kontroluje Iva Koudelková. Všem z nich patří velký dík za spolehlivost a přístup, s jakým tuto vedlejší ale přesto permanentní práci vykonávají.

Přes skutečnost, že víc jak 20 let pořádáme tenisové turnaje a agendu s tím spojenou stále hledáme možnosti vylepšení a rozšíření. I přes některá naše sporná rozhodnutí, kterým nemusí a třeba ani nemůžou rozumět všichni, se podle počtu turnajů a účasti hráčů na nich zdá, že se nám to daří. Těší nás také, že se k nám vracejí bývalí hráči se svými dětmi a tvoří nové deblové a mixové dvojice. Což nám na druhou stranu přináší drobné komplikace s ratingy ... ;-)

Začíná nám halová sezóna, kde rozmary počasí nebudou mít žádný vliv. Věříme, že v této složité době nám všem budou tenisové turnaje dál přinášet jak sportovní zážitky, tak radost a zábavu.

Honza Kodr