Novinky pro tuto sezónu

Přehled novinek na tento rok.

Hráči s omezeným startem v nižší singlové kategorii

Pro hráče, kteří na přelomech jednotlivých ročníků nezískali vyšší rating, ale svojí výkonností téměř patřili do vyšší kategorie (byli na rozhraní mezi kategoriemi START a SPORT, resp. SPORT a CHALLENGE+), jsme každoročně uplatňovali pravidlo omezení startu na 10 turnajů v nižší kategorii plus všechny dvoustovky. Inspirovali jsme se však nápadem Vojtěcha Suchého (který nám koncem roku napsal mail s poděkováním za naši práci a také v něm uvedl i pár svých nápadů k zvýšení atraktivity celé Tour) a pravidlo jsme upravili.

Každý z hráčů s omezeným startem smí odehrát v nižší kategorii 5 stovkových turnajů plus všechny dvoustovky (a samozřejmě neomezený počet turnajů ve vyšší kategorii). To ale není vše. Podle počtu odehraných turnajů ve vyšší kategorii získá právo odehrát další stovkové turnaje v nižší kategorii:

  • za každých dalších 5 odehraných turnajů v kategorii SPORT získá hráč s omezeným startem ve STARTu navíc 2 starty na stovkových turnajích START. Když odehraje ještě znovu dalších 5 turnajů, získá opět 2 starty navíc.
  • za každé další 3 odehrané turnaje v kategorii CHALLENGE+ získá hráč s omezeným startem ve SPORTu navíc 2 starty na stovkových turnajích SPORT. Když odehraje ještě znovu další 3 turnaje, získá opět 2 starty navíc.

Ratingové omezení na turnajích MIX OPEN

Turnaje kategorie Mix Open budeme nyní hrát ve dvou formátech - bez ratingového omezení a s omezením na průměrný rating dvojice do 3,5. Oba formáty budeme střídat. V názvech turnajů s omezením budeme uvádět "LIMIT 3,5".